Unelte utilizator

Unelte site


structura_mediilor_pentru_mandriva_2007

Odata cu lansarea versiunii Mandriva 2007 structura mediilor a fost schimbata dupa cum urmeaza:

/main/release

Descriere:
Mediul /main/release contine toate pachetele suportate din lansarea initiala a distributiei. Adugati acest mediu daca doriti sa aveti acces la toate pachetele suportate, pe langa cele incluse pe discurile de instalare (CD-uri /DVD).
Maintaineri:
Acest mediu este controlat exclusiv de Mandriva Engineering Department. Este compilat din cooker si este total blocat odata cu lansarea oficiala. Nu se pot face actualizari sau modificari in acest mediu. Toate actualizarile se regasesc in /main/updates.

/main/testing

Descriere:
Mediul /main/testing este destinat sa gazduiasca actualizarile dupa lansarea oficiala si inainate de validarea lor oficiala. Adaugati acest mediu daca doriti sa ajutati in testatarea noilor pachete. Se recomanda sa nu utilizati acest mediu la sisteme critice sau daca nu sunteti familiarizati cu depanarea problemelor aparute la actualizari. Este recomandat sa raportati bug-rile prin intermediul bugzilla.
Maintaineri:
Acest mediu este populat de catre maintaineri oficiali. Nu este nici o garantie ca pachetele din acest mediu sunt validate. Acest mediu poate fi modificat in orice moment. Mediul contine actualizari pentru pachetele din mediul /main/release. Echipa QA Mandriva testeaza aceste pachete in vederea validarii inainte sa fie mutate in /main/updates.

/updates/main

(de asemenea accesibil ca /main/updates)
Descriere:
Acest mediu contine actualizarile de securitate si bug-fixuri.
Maintaineri:
Acest mediu este controlat exclusiv de catre Mandriva Engineering Department. Este populat de catre Maintenance and Security Team. Nu se fac actualizari sau modificari pentru acest mediu.

/main/backports

Descriere:
Mediul /main/backports contine pachete ce au fost acualizate la versiuni mai noi de la lansarea distributiei. Cititi regulile pentru backport.
Maintaineri:
Acest mediu este populat de manintaineri Mandriva maintainers (angajati si contributori). Actualizarile majore snt descurajate.

/non-free/release

Descriere:
Mediul /non-free/release contine pachete oficiale ce nu sunt software free si/sau open source. De obicei contin drivere proprietare ptr anumite dispozitive hardware, aplicatiii ce sunt distribuite cu produsele Mandriva Linux.
Maintaineri:
Acest mediu este controlat exclusiv de Mandriva Engineering Department. Nu se pot face actualizari sau modificari in acest mediu. Toate actualizarile se regasesc in /non-free/updates.

/updates/non-free

(de asemenea accesibil ca /non-free/updates)
Descriere:
Acest mediu contine actualizari de securitate si bug-fixuri pentru pachetele 'non-free'.
Maintainer:
Acest mediu este controlat exclusiv de catre Mandriva Engineering Department. Este populat de catre Maintenance and Security Team. Nu se fac actualizari sau modificari pentru acest mediu.

/contrib/release

Descriere:
Mediul /contrib/release contine toate pachetele nesuportate lansate initial cu distributia. Adaugati acest mediu daca doriti sa aveti acces la toate pachetele nesuportate, pe langa cele incluse pe discurile de instalare (CD-uri /DVD).
Maintaineri:
Acest mediu este compilat din ccoker si este complet blocat odata cu lansarea oficiala. Nu se pot face actualizari sau modificari in acest mediu. Pachetele din acest mediu sunt de obicei create si testate in colaborare cu coordonatori externi (persoane sau organizatii ce doresc sa-si adauge propriile aplicatii la mediile oficiale). Toate bugfix-urile si actualizarile de securitate merg prima data in /contrib/testing apoi in /contrib/updates, versiunile noi merg in /contrib/backports.

/contrib/testing

Descriere:
Acest mediu are acelasi scop ca si mediul /main/testing, doar ca este pentru testarea actualizarilor nesupotate inainte sa fie validate de catre contributori sau de catre Mandriva.
Maintaineri:
Acest mediu este populat de catre contributori externi in general, dar unele pachete pot fi intretinute de catre echipa Mandriva. Nu este nici o garantie ca pachetele din acest mediu sunt validate. Acest mediu poate fi modificat in orice moment. Mediul contine actualizari pentru pachete din mediul /contrib/release.

/contrib/updates

(de asemenea accesibil ca /contrib/updates)
Descriere:
Acest mediu contine actualizari regulate de securitate si bugfix-uri pentru pachetele 'contrib'. Aceste actualizari nu sunt testate, semnate sau suportate de echipa de securiate Mandriva; pachetele sunt compilate si lansate de maintainerii pachetelor din 'contrib'. Mandriva nu garanteaza ca toti mantainerii lanseaza actualizari legate de securitate sau bugfix-uri, ci doar pune la dispozitie acest mediu pentru maintainerii ce doresc sa faca aceste actualizari.
Maintaineri:
Maintainerii pot actualiza in Cooker contrib sau in acest mediu.

/contrib/backports

Descriere:
Mediul /contrib/backports contine pachete ale aplicatiilor ce au fost actualizate la noi versiuni de la lansarea oficiala a distributiei.

structura_mediilor_pentru_mandriva_2007.txt · Ultima modificare: 2008/05/31 20:10 (editare externă)