Unelte utilizator

Unelte site


rip_internet_radio

Diferențe

Aceasta arată diferențele dintre revziile selectate și versiunea curentă a paginii.

Link către această vizualizare comparativă

rip_internet_radio [2008/05/31 20:10] (curent)
Linia 1: Linia 1:
 + ​Radio-urile au început de multă vreme să ofere posibilitatea de a asculta ceea ce ele emit în eter şi pe internet. Fie că folosesc server de streaming precum Shoutcast, IceCast sau Real Media Broadcasting,​ cert e că au din ce în ce mai mulţi ascultători.
 + Se mai întâmplă din când în când, ca atunci când auzi o melodie la radio, să vrei să o păstrezi şi te vezi pus în situaţia de a dori păstrarea acelui stream. Procedeul prin care faci asta, se numeşte stream ripping.
 + Ai mai multe opţiuni prin care poţi face asta, însă eu mă voi ocupa doar de partea CLI, care în opinia mea, nu dă greş niciodată.
  
 + ​Pentru a păstra în calculator un stream, îţi trebuie în primul rând un radio online. Voi lua ca exemplu de această dată [[http://​www.mykiss.ro/​live|KissFM]].
 +la [[http://​www.mykiss.ro/​live|adresa]] de aici, găsiţi un playlist cu mai multe servere care emit în format aac+ . 
 + Din păcate, la ora actuală, doar mplayer e capabil să redea acest format într-un mediu CLI şi asta numai după instalarea librăriilor faad .
 + Tot de acest player ne vom folosi şi noi pentru a păstra streamul în fisier.aac în loc să-l ascultăm în difuzoare.
 +
 +comanda va face toată treaba :
 +''​mplayer -dumpstream -dumpfile kissfm.aac http://​88.191.50.9:​7010''​
 +
 +apoi se poate folosi un convertor multifuncţional (vezi soundKonverter) pentru a decompresa fişierul şi coda într-un format mai răspândit (mp3,​ogg,​etc.) - http://​wiki.mandrivausers.ro/​convertor_audio
rip_internet_radio.txt · Ultima modificare: 2008/05/31 20:10 (editare externă)