Unelte utilizator

Unelte site


instalarea_mandriva_linux_de_pe_hdd

1. Consideratii

Deoarece Limited Edition 2005 se apropie, si probabil ca multi il vor folosi, scriu cateva randuri cu privire la o metoda simpla de upgradare a unei versiuni mai vechi de MDK fara a mai trage imaginile pe CD-uri. Metoda poate fi folosita cu succes in cazul rc-urilor sau a versiunilor beta, care nu merita sa fie trase pe CD-uri sau DVD. Presupunem ca aveti deja imaginile ISO ce contin distributia, descarcate pe HDD intr-o locatie oarecare.

2. Teoria

Montati prima dintre aceste imagini intr-un director, sa spunem /mnt/mdk, cu comanda

mount –t iso9660 –o loop numeimagine.iso /mnt/mdk

mergeti apoi in /mnt/mdk/install/isolinux/alt0/ si copiati kernelul vmlinuz in /boot , redenumind fisierul sa spunem vmlinuz-upgrade . De asemenea copiati si /mnt/mdk/install/isolinux/alt0/all.rdz tot in /boot. Puteti face operatiile din consola sau cu Midnight Commander Aceste doua operatii de mai sus se pot traduce in comenzi de consola astfel

cp /mnt/mdk/install/isolinux/alt0/vmlinuz /boot/vmlinuz-upgrade
cp /mnt/mdk/install/isolinux/alt0/all.rdz /boot/all.rdz

Trebuie apoi sa adaugati intrare in /etc/lilo.conf pentru acest nou kernel, care va fi de forma

image=/boot/vmlinuz-upgrade
label=upgrade(sau cum vreti voi)
root=/dev/ram3
initrd=/boot/all.rdz
append="ramdisk_size=700000"
vga=791
read-only

Salvati fisierul si rulati din consola comanda lilo –v Rebootati, si cand va porni LILO veti avea in meniu optiunea upgrade (sau cum ati denumit intrarea), care va duce intr-un meniu care va cere calea catre primul disc de instalare al distributiei. Este destul de usor de navigat prin el, si trebuie doar sa alegeti HDD-ul (daca aveti mai multe), partitia si sa precizati directorul in care aveti imaginile. Odata aleasa prima imagine a distributiei va porni procesul binecunoscut, de instalare al Mandrake Linux. Sistemul va adauga singur mediile de pe care ati instalat in rpmdrake, astfel ca dupa boot ele vor fi disponibile.

Tips ! Metoda se aplica si pentru imaginea pentru DVD si va permite sa instalati distributia chiar daca nu aveti unitate DVD-ROM! Destul de usor, nu ?

instalarea_mandriva_linux_de_pe_hdd.txt · Ultima modificare: 2008/05/31 20:10 (editare externă)