Unelte utilizator

Unelte site


importarea_unor_caracteristici_winamp_pe_xmms

–adyx 20/04/2005

Consideratii

XMMS este un player de mp3-uri pentru Linux care este pentru comunitate echivalentul Winampului pentru Windows. Avand aceeasi structura grafica, folosind pluginuri, XMMS cunoaste aceeasi dezvoltare rapida ca si a fratelui sau. Totusi suportul pentru Winamp incepand cu grafica si terminand cu pluginurile oferite sta mai bine. Optiunile urmatoare se adreseaza celor carora le place sa customizeze la maxim aspectul grafic al sistemului lor sau au trecut de pe Windows pe Linux si ar dori sa aiba un aspect mai familiar al aplicatiilor.

Skinurile

Pentru a aduce skinurile de Winamp pe XMMS nu trebuie facut prea mult, practic XMMS-ul suporta aceste skinuri. Tot ce trebuie sa faceti este sa le copiati in directorul cu skinuri al XMMS-ului /home/user/.xmms/Skins. Versiunile mai vechi de XMMS nu suportau extensia .wsz. Daca folositi un XMMS mai vechi redenumiti in nume.zip daca au extensia nume.wsz inainte de a le copia. Le puteti apoi selecta din meniul de skinuri. Este o optiune interesanta, deoarece Winampul are mult mai multe skinuri, unele de o calitate net superioara celor de XMMS.

Setarile de mixer

Setarile de mixer predefinite, nu sunt disponibile in egalizatorul XMMS-ului si o metoda foarte simpla de a le avea este aceea de a le importa din Winamp. Tot ce va trebuie este fila numita Winamp.q1 pe care o gasiti in directorul unde este instalat Winamp si o puteti copia pentru a fi disponibila oricand. Ea contine preseturile pentru egalizator. Pentru a avea aceste setari disponibile selectati din fereastra egalizatorului optiunea Preset →Import→WinAMP Presets si mergeti in ferestra care se deschide, pana selectati fila Winamp.q1 din locatia unde o aveti. Acum puteti selecta setarile de mixer predefinite.

importarea_unor_caracteristici_winamp_pe_xmms.txt · Ultima modificare: 2008/05/31 20:10 (editare externă)