Unelte utilizator

Unelte site


de_pe_youtube_pe_mobil

Diferențe

Aceasta arată diferențele dintre revziile selectate și versiunea curentă a paginii.

Link către această vizualizare comparativă

de_pe_youtube_pe_mobil [2008/05/31 20:10] (curent)
Linia 1: Linia 1:
 +[[wp>​Youtube]],​ este unul dintre cele mai populare site-uri cu conţinut video de pe internet. Iniţial dezvoltat ca un proiect independent,​ a intrat de ceva vreme în portofoliul de servicii [[wp>​Google]],​ alăturându-se [[http://​video.google.com|Google Video]].
 +Dacă [[http://​video.google.com|Google Video]] îţi oferă posibilitatea de a downloada fişierele în formatul mp4 deja convertite pentru dispozitive mobile (ipod, mp4-playere,​ telefoane mobile,​etc.) Youtube e puţin mai restrictiv.
 +Dar, [[http://​en.wikipedia.org/​wiki/​Hacker|hackerii]] s-au ocupat şi de acest aspect şi cu puţină muncă de [[http://​en.wiktionary.org/​wiki/​google|gugălire]] şi ceva răbdare, poţi avea clipurile de pe Youtube direct pe telefonul tău.
 +Totul se face pas cu pas. Primul pas este să te asiguri că ai instalat software-ul necesar. Pentru a rula [[http://​www.arrakis.es/​~rggi3/​youtube-dl/​|youtube-dl]],​ ai nevoie de [[http://​www.python.org/​|python]]. ​
 +aşa că rulează următoarele comenzi [[tutorial_urpmi|pentru a instala ce ai nevoie]] :
  
 +<​code>​urpmi python python-dev</​code>​
 +<​code>​cd /tmp && wget http://​www.arrakis.es/​~rggi3/​youtube-dl/​youtube-dl</​code>​
 +<​code>​install -m 777 youtube-dl</​code>​
 +
 +acum, după ce avem youtube-dl instalat, mai avem nevoie şi de ffmpeg cu suport 3GP. din fericire, mandriva îl are în repo-uri şi cu [[urpmi]] rezolvi problema
 +
 +<​code>​urpmi ffmpeg</​code>​
 +
 +înainte de a te apuca de treabă, sfatul meu e să citeşti stufosul manual al ffmpeg <​code>​man ffmpeg</​code>​ sau măcar să arunci o privire pe documentaţia oficială, disponibilă [[http://​ffmpeg.mplayerhq.hu/​ffmpeg-doc.html|aici]].
 +
 +Eu folosesc următorii paşi pentru a transfera material multimedia de pe youtube pe telefonul meu.
 +
 +<​code>​youtube-dl -t http://​www.youtube.com/​watch?​v=4ADh8Fs3YdU</​code>​
 +<​code>​ffmpeg -i queen_the_show_must_go_on_music_video-4ADh8Fs3YdU.flv -acodec aac -ab 64kb -vcodec mpeg4 -b 256kb -mbd 2 -flags +4mv+trell -aic 2 -cmp 2 -subcmp 2 -s 176x144 -title X queen-the_show_must_go_on.mp4</​code>​
 +
 +După care îmi conectez telefonul la calculator şi le transfer prin copy-paste (deţin un [[wp>​Sony Ericsson W810i]] cu un card [[wp> Memory Stick Pro Duo]] care este recunoscut de [[wp>​Mandriva]] ca un flash-disk.
 +
 +Dacă telefonul dumneavoastră nu suportă aşa ceva, puteţi folosi programe precum Gammu/​Wammu,​ Gnokii, Kmobile & so on. 
de_pe_youtube_pe_mobil.txt · Ultima modificare: 2008/05/31 20:10 (editare externă)