Unelte utilizator

Unelte site


convertor_audio

Pentru pinguinii muzicofili de pretutindeni am o veste buna: exista o aplicatie cu GUI capabila sa utilizeze o multime de encodoare/decodoare audio si nu numai!
Aceasta aplicatie se numeste soundKonverter.


Utilitatea acestui soft consta in faptul ca utilizatorul nu mai este nevoit sa foloseasca multiplele comenzi specifice fiecarui decoder/encoder sau sa utilizeze diferite scripturi.


SoudKonverter e capabil sa utilizeaze:

Decodoare/Encodoare:

Normalizare audio:

CD ripping:


Formate suportate (decodare):

  • ogg, mp3, mp2, m4a/mp4, aac, 3gp, mpc/mp+, flac, ape, wma, asf/asx, ra, rv, rm, avi, mpeg, wmv, qt/mov, flv, ac3, au/snd, shn, tta, bonk, ofr, ofs, wv, la, pac, spx, mid, mod/s3m/stm/ult/uni/xm/m15/mtm/669/it, wav.

Formate suportate (encodare):

  • ogg, mp3, mp2, m4a, aac, mpc, flac, ape, ra, ac3, au, shn, tta, bonk, ofr, ofs, wv, la, pac, spx, wav.


Pentru instalare folositi fisierul .rpm adecvat distro-ului de pe site. Pentru compilarea din surse aveti nevoie de: libtaglib-devel si libcdda-devel.
Este posibil ca dupa instalare sa nu gasiti linkul aplicatiei in Meniu dar il puteti face „ad-labam“ (executabilul este: /usr/bin/soundkonverter)

Pentru ca soundKonverter sa poata decoda/encoda in toate acele formate va trebui sa instalati encodoarele/decodoarele necesare. Acestea le gasiti prin medii sau folositi linkurile de mai sus. La fel va trebui procedat si pentru utilitarele pentru Normalizare si cele pentru CD ripping.
Pentru setarea ecodoarelor/decodoarelor navigati la Settings - Configure soundKonverter - Backends.
Daca acele casete corespunzatoare lor sunt goale inseamna ca nu aveti acel encoder/decoder instalat!
De asemenea pentru verificarea pluginurilor instalate navigati la Settings - Configure soundKonverter - Plugins
Pentru setarea calitatii fisierelor si a altor parametri navigati in tabul Detailed unde puteti selecta formatul dorit, diferiti parametri si locatia unde fisierele rezultate vor fi salvate.

Auditie placuta! ;-)

convertor_audio.txt · Ultima modificare: 2008/05/31 20:10 (editare externă)