Unelte utilizator

Unelte site


captura_video_ecran

Diferențe

Aceasta arată diferențele dintre revziile selectate și versiunea curentă a paginii.

Link către această vizualizare comparativă

captura_video_ecran [2009/06/04 16:46] (curent)
Linia 1: Linia 1:
 +Pentru cei care doresc sa poata face captura video a ecranului exista cateva aplicatii foarte bune:
  
 +[[http://​xvidcap.sourceforge.net/#​xvidcap_live:​|Xvidcap]]
 +\\
 +[[http://​live.gnome.org/​Istanbul|Istanbul]]
 +\\
 +Recent am aflat de existenta unei noi aplicatii: [[http://​recordmydesktop.sourceforge.net/​about.php|recordMyDesktop]] - aceasta este excelenta utilizand putine resurse, configurabila iar calitatea inregistrarii este foarte buna!
 +\\ 
 +\\ Dintre cele doua enumerate mai sus, Xvidcap este mai complex avand posibilitatea de a inregistra in multiple formate si codecuri precum: mpeg, avi, asf, flv, swf, mov, dv, m1v, m2v, MPEG4 (DivX), MPEG1, MJPEG, DivX2, MPEG2, DV Video.
 +\\ De asemenea, Xvidcap are posibilitatea ajustarii calitatii audio/​video,​ duratei si numarului de cadre al inregistrarii precum si posibilitatea de a selecta zona ecranului ce se doreste a fi inregistrata.
 +\\
 +\\ Totusi, nici Istanbul nu e de neglijat fiind mai "​usor"​ cu resursele, calitate ce este de apreciat pentru cei cu un PC mai slab.
 +\\ Istanbul este simplist, la pornire neavand un GUI - el aparand sub forma unei iconite in system tray.
 +\\ Are un meniu scurt ce apare dand click dreapta pe iconita; acest meniu cuprinde urmatoarele optiuni: selectare zonei de inregistrare,​ selectarea ferestrei ce se doreste inregistrata,​ inregistrare 3D (utila in cazul inregistrarii efectelor 3D oferite de Beryl/​Compiz Fusion), inregistrarea cursorului si inregistrarea sunetului.
 +\\ Formatul in care Istanbul inregistreaza este .ogg [[http://​www.theora.org/​|(Theora Video)]].
 +\\ 
 +\\ !Tip: Daca detineti un PC mai vechi inregistrarile vor avea de suferit (veti observa o accelerare a derularii cadrelor la redarea inregistrarii). In acest caz va recomand sa reduceti calitatea inregistrarii si/sau sa alegeti o zona mai restransa pentru inregistrare nu tot ecranul.
 +\\ 
 +\\ Succes! ;-)
captura_video_ecran.txt · Ultima modificare: 2009/06/04 16:46 (editare externă)