Unelte utilizator

Unelte site


captura_video_ecran

Pentru cei care doresc sa poata face captura video a ecranului exista cateva aplicatii foarte bune:

Xvidcap
Istanbul
Recent am aflat de existenta unei noi aplicatii: recordMyDesktop - aceasta este excelenta utilizand putine resurse, configurabila iar calitatea inregistrarii este foarte buna!

Dintre cele doua enumerate mai sus, Xvidcap este mai complex avand posibilitatea de a inregistra in multiple formate si codecuri precum: mpeg, avi, asf, flv, swf, mov, dv, m1v, m2v, MPEG4 (DivX), MPEG1, MJPEG, DivX2, MPEG2, DV Video.
De asemenea, Xvidcap are posibilitatea ajustarii calitatii audio/video, duratei si numarului de cadre al inregistrarii precum si posibilitatea de a selecta zona ecranului ce se doreste a fi inregistrata.

Totusi, nici Istanbul nu e de neglijat fiind mai „usor“ cu resursele, calitate ce este de apreciat pentru cei cu un PC mai slab.
Istanbul este simplist, la pornire neavand un GUI - el aparand sub forma unei iconite in system tray.
Are un meniu scurt ce apare dand click dreapta pe iconita; acest meniu cuprinde urmatoarele optiuni: selectare zonei de inregistrare, selectarea ferestrei ce se doreste inregistrata, inregistrare 3D (utila in cazul inregistrarii efectelor 3D oferite de Beryl/Compiz Fusion), inregistrarea cursorului si inregistrarea sunetului.
Formatul in care Istanbul inregistreaza este .ogg (Theora Video).

!Tip: Daca detineti un PC mai vechi inregistrarile vor avea de suferit (veti observa o accelerare a derularii cadrelor la redarea inregistrarii). In acest caz va recomand sa reduceti calitatea inregistrarii si/sau sa alegeti o zona mai restransa pentru inregistrare nu tot ecranul.

Succes! ;-)

captura_video_ecran.txt · Ultima modificare: 2009/06/04 16:46 (editare externă)